کاربردهای دکستروز

دکستروز که معمولا به نام گلوکز شناخته می‌شود، یک ترکیب ساده قندی با فرمول C6H14O7 است. این ترکیب در ساختار بسیاری از مواد وجود داشته و کاربردهای متنوعی دارد. در ادامه به کاربردهای دکستروز در لوازم آرایشی و بهداشتی و تهیه خوراک دام اشاره می‌کنیم.

 

کاربردهای دکستروز در لوازم آرایشی و بهداشتی

از کاربردهای دکستروز می‌توان به استفاده وسیع آن در لوازم آرایشی و بهداشتی اشاره کرد. دکستروز در بیشتر لوازم آرایشی چه به صورت پودر یا کِرِم و یا چه در شکل‌های مختلف، وجود دارد. موارد زیر مثال‌هایی از کاربرد دکستروز در این حوزه می‌باشد:
Hygroplex HHG: این ماده در ترکیب طبیعی خود دربردارنده مونو و دی ساکارید به همراه آمینو اسیدها می‌باشد. ترکیبات دیگری که در این ترکیب در محیط آبی وجود دارند عبارتند از: هگزیلن گلیکول، اوره و هگزیل نیکوتین. این ماده به صورت مواد آرایشی امولسیون شده، آب‌دار و الکلی–آبی مرطوب برای مراقبت از پوست‌های خشک طراحی شده است. این ترکیب همچنین برای موهای آسیب‌دیده که قابلیت ارتجاعی و استحکام خود را از دست داده‌اند نیز کاربرد دارد.
Cotton bloom 5s biofunctional: به عنوان ضدپیری، محافظ و عامل مغذی عمل می‌کند. ترکیب این ماده از اولیگوساکاریدها می‌باشد که برای کاهش سرخی پوست و بهبود لایه محافظ پوستی طراحی شده است. این ترکیب عامل محافظ پوست و مو بوده و تقویت سنتز کراتین و محافظت سلول‌ها از شوک‌های اسمزی نیز از دیگر کاربردهای این ماده می‌باشد.

کاربرد دکستروز در مواد آرایشی

این ترکیب برای محافظت بدن، رنگ های آرایشی و محافظ صورت توصیه می‌شود.
Bio-capigen PT: به عنوان ماده ضد شوره و ضد ریزش مو عمل می‌کند. این ماده که کاملاً گیاهی، بیولوژیکی و بیوتکنولوژی است نه تنها مانع ریزش مو می‌شود بلکه عاملی برای رشد مو نیز می‌باشد. Bio-capigen PT همچنین پوست و ظاهر زیبایی مو را بهبود می‌بخشد. موهای چرب و شوره‌دار را درمان می‌کند و در آماده‌سازی‌های ضدریزش مو (شامپوها، لوسیون‌ها، ژل‌ها و …) مورد استفاده قرار می‌گیرد.
Factor hidratante CH، crodarom hygroderm، hydro DB-100 و … از سایر مواد حاوی گلوکز می‌باشند که بعنوان مواد آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کاربرد دکستروز در خوراک دام

کاربردهای دکستروز در خوراک دام

کاهش مصرف خوراک گاوهای شیری در دوره انتقال، همواره برای گاوداران نگران کننده و چالش برانگیز بوده است. این نگرانی ناشی از کاهش ۳۰ درصدی مصرف خوراک بعد از زایمان گاو می‌باشد که می‌تواند منجر به بیماری‌هایی مانند کبد چرب، جابجایی شیردان، تب شیر و … گردد.
گلوکز، مهم‌ترین ماده مغذی جهت بیوسنتز شیر می‌باشد. لذا؛ استفاده از مواد حاوی مواد پروپیلن گلایکول، پروپیونات کلسیم و گلیسرول در خوراک دام در دوره انتقال، مرسوم شده است. از کاربردهای دکستروز می‌توان به تأمین گلوکز مورد نیاز برای تولید شیر و جلوگیری از بروز بیماری‌های متابولیک اشاره کرد.

 

 

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ آن را با دیگران به اشتراک بگذارید

اشتراک در فیس بوک
اشتراک در توییتر
اشتراک در لینکدین
اشتراک در تلگرام
اشتراک در واتساپ
ارسال از طربق ایمیل
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.